Wonen in Eemnes

Noordbuurt

Noordbuurt

Een buurt waar iedereen zich kan vinden, het gevoel van thuiskomen zit er snel in door de omgeving, de bewoners en de gunstige ligging.

Woonbuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
met kinderen
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Noordbuurt

De Noordbuurt van Eemnes is een aantrekkelijke woonwijk met een diversiteit aan woningtypen en een prettige leefomgeving. Het is een populaire buurt onder zowel gezinnen als individuele bewoners, vanwege de combinatie van rust, groen en goede voorzieningen.

De Noordbuurt van Eemnes is echt een hofjes buurt. Vanaf alle kanten kan je via de rondweg (Noordersingel) de buurt in rijden. De buurt is rustig en groen. De soort huizen die je ziet in de buurt zijn voornamelijk tussenwoningen en in bepaalde delen van de buurt vind je ook twee-onder-een-kap woningen. Het is een fijne buurt om te wonen voor alle leeftijden. Senioren vinden hier rust en jonge gezinnen vinden ruimte en genoeg speelmogelijkheden.

Wonen in de Noordbuurt betekent genieten van een rustige en vriendelijke omgeving. De straten zijn ruim opgezet en er is veel groen aanwezig, waardoor het een prettige plek is om buiten te zijn. De buurt straalt een gevoel van veiligheid en gemeenschapszin uit, waardoor het ideaal is voor gezinnen met kinderen.

Wat betreft de woningen in de Noordbuurt, vind je er een mix van verschillende huistypen. Van vrijstaande villa’s en twee-onder-een-kapwoningen tot rijtjeshuizen en appartementen, er is voor elk wat wils. De architectuur varieert van modern tot traditioneel, wat zorgt voor een gevarieerd straatbeeld.

De Noordbuurt is gunstig gelegen nabij diverse voorzieningen. Op korte afstand zijn er diverse supermarkten, winkelcentra en andere winkels waar je je dagelijkse boodschappen kunt doen. Daarnaast zijn er ook basisscholen, kinderdagverblijven en sportfaciliteiten in de buurt, waardoor het een aantrekkelijke woonbuurt is voor gezinnen met kinderen.

Voor natuurliefhebbers biedt de Noordbuurt gemakkelijke toegang tot groene gebieden. Je kunt genieten van ontspannen wandelingen of fietstochten in de nabijgelegen natuurrijke omgeving, zoals de Eemnesser polder of het nabijgelegen Goois Natuurreservaat. Deze gebieden bieden prachtige landschappen en mogelijkheden voor buitenactiviteiten.

Wat betreft bereikbaarheid is de Noordbuurt gunstig gelegen ten opzichte van belangrijke uitvalswegen. Het is gemakkelijk bereikbaar via de A27 en de A1, waardoor steden zoals Amsterdam, Utrecht en Hilversum binnen handbereik liggen. Eemnes kent geen treinstation wel gaat er een bus rond die ook weer verbonden is met de omliggende plaatsen. Met de fiets ben je in een paar minuten bij het winkelgebied van Eemnes.

De buurt heeft een naastgelegen winkelcentrum, een sportvereniging, een bibliotheek en wat horeca.

In beeld: Noordbuurt

Cijfers en afstanden: Noordbuurt

Inwoners: 3905

0-14 jaar
16%
15-24 jaar
12%
25-44 jaar
20%
45-64 jaar
30%
65+ jaar
23%

Huishoudens: 1715

eenpersoons
32%
met kinderen
36%
zonder kinderen
32%

Afkomst

autochtoon
83%
westerse migratie
8%
overige migratie
8%

Koop/huur

koop
65%
huur
33%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

3/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

2/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

4/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5

Op de kaart: Noordbuurt

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: