Wonen in Eemnes

Goyergracht

Goyergracht

Deze langgerekte buurt is de verbinder met Laren en Blaricum. Een zeer landelijke buurt met vrijstaande woningen en waar men gebruikt maakt van de faciliteiten van zowel Laren, Blaricum en Eemnes.

Landelijk

Buurttype

Koopwoningen
0 %
zonder kinderen
0 %
65+ jaar
0 %

Wonen in Goyergracht

Goyergracht is een woonbuurt gelegen in het dorp Eemnes. Eemnes staat bekend om zijn schilderachtige schoonheid en historische charme, en Goyergracht is een van de woondelen van het dorp.

De buurt heeft een landelijke omgeving met weidse uitzichten, weilanden en boerderijen, waardoor het een vredige en landelijke sfeer heeft. De woningen in Goyergracht zijn vaak gelegen op ruime percelen met groene tuinen, wat bewoners de mogelijkheid geeft om te genieten van privacy en buitenruimte.

Eemnes in het algemeen, en Goyergracht in het bijzonder, bieden een rustige en vriendelijke sfeer, waardoor het een ideale plek is voor gezinnen om te wonen. Hoewel het een landelijke buurt is, zijn alle nodige voorzieningen, zoals winkels, scholen en recreatiemogelijkheden,  bereikbaar per auto en fiets.

Daarnaast heeft Eemnes een rijke geschiedenis, en sommige delen van Goyergracht kunnen historische kenmerken bevatten die de charme van de buurt benadrukken. Bovendien ligt de buurt in de buurt van natuurgebieden en waterwegen, waardoor bewoners kunnen genieten van prachtige landschappen en mogelijkheden voor buitenactiviteiten.

Goyergracht in Eemnes biedt een landelijke en ontspannen woonomgeving met de voordelen van het dorpsleven en de nabijheid van natuurlijke schoonheid. Het is een plek waar mensen kunnen genieten van de rust en het landelijke karakter van Eemnes, terwijl ze toch toegang hebben tot de nodige voorzieningen in de omgeving.

In beeld: Goyergracht

Cijfers en afstanden: Goyergracht

Inwoners: 155

0-14 jaar
13%
15-24 jaar
6%
25-44 jaar
19%
45-64 jaar
29%
65+ jaar
35%

Huishoudens: 75

eenpersoons
33%
met kinderen
20%
zonder kinderen
47%

Afkomst

autochtoon
84%
westerse migratie
16%
overige migratie
0%

Koop/huur

koop
82%
huur
18%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

1/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

1/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

5/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5

Op de kaart: Goyergracht

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: