Wonen in Eemnes

Heidehoek

Heidehoek

Wonen in een omgeving van velden, paarden in de wei en naastgelegen bos. De snelweg loopt in een bocht om de buurt heen en afhankelijk van hoe de wind staat is deze wel of niet merkbaar.

Villabuurt

Buurttype

Koopwoningen
0 %
zonder kinderen
0 %
45-64 jaar
0 %

Wonen in Heidehoek

Heidehoek, gelegen in het landelijke Eemnes, is een idyllische buurt die wordt gekenmerkt door zijn rustige en natuurlijke omgeving. Het is een plek waar bewoners kunnen genieten van het landelijke leven, omringd door prachtige groene weilanden, weidse landschappen en serene schoonheid.

De buurt Heidehoek ligt voor veel mensen meer aan de kant van Laren en zijn dan soms ook verrast te horen dat ze op gemeente grond staan van Eemnes. Het is een rustige buurt waar de aangrenzende natuur bijna tot in je huiskamer komt. Helaas is de snelweg A1 en/of A27 ook met regelmaat hoorbaar maar krijgt niet de overhand. De omgeving bestaat uit vrijstaande huizen, van zeer modern en opgeknapt tot wat meer verlaten woningen die na verkoop zeker een goede opknapbeurt nodig hebben.

De buurt Heidehoek biedt een uitgestrekt landschap met weidse uitzichten over de omringende natuur. Je vindt hier mooie landhuizen, boerderijen en landelijke woningen die harmonieus opgaan in het landschap. De rustieke sfeer van de buurt is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een vredige en ontspannen woonomgeving.

Met zijn overvloed aan groene ruimtes is Heidehoek een paradijs voor natuurliefhebbers. Het gebied wordt gekenmerkt door uitgestrekte bossen en schilderachtige paden die perfect zijn voor wandelingen, fietstochten en paardrijden. Het is een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het stadsleven en kunt genieten van de rust en stilte van de natuur.

Hoewel Heidehoek landelijk en afgelegen is, zijn de voorzieningen toch binnen handbereik. Op korte afstand vind je diverse winkelcentra en supermarkten waar je terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen. Daarnaast zijn er in de omliggende dorpen en steden ook scholen, gezondheidszorg en andere essentiële diensten beschikbaar.

Heidehoek biedt een unieke levensstijl voor mensen die houden van rust, ruimte en de schoonheid van de natuur. Met zijn landelijke charme en prachtige landschappen is het een plek waar je kunt genieten van een vredig leven te midden van de natuurlijke pracht van Eemnes.

De bereikbaarheid van de buurt Heidehoek is met de auto goed te noemen. Vanaf de snelweg A1 (afslag 9a – Witte Bergen) ben je in enkele minuten thuis aangekomen. Met de fiets ben je binnen 15 minuten in het centrum van Laren.

De buurt heeft naast een tuincentrum geen verdere voorzieningen.

In beeld: Heidehoek

Cijfers en afstanden: Heidehoek

Inwoners: 110

0-14 jaar
14%
15-24 jaar
9%
25-44 jaar
14%
45-64 jaar
36%
65+ jaar
27%

Huishoudens: 40

eenpersoons
25%
met kinderen
25%
zonder kinderen
50%

Afkomst

autochtoon
86%
westerse migratie
9%
overige migratie
5%

Koop/huur

koop
85%
huur
13%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

0/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

1/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

5/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

4/5

Op de kaart: Heidehoek

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: