Wonen in Eemnes

Eemnes-Dorp

Eemnes-Dorp

Wonen in de oude kern van Eemnes: mooie huizen, fijne omgeving en vrijwel alles bij de hand. Een buurt met zorg, verfijning en trots om de omgeving.

Centrum

Buurttype

Koopwoningen
0 %
eenpersoons
0 %
65+ jaar
0 %

Wonen in Eemnes-Dorp

Het is het gezelligste gedeelte van Eemnes, de buurt ‘Eemnes-Dorp’, centraal rondom de kerk. Knusse straten met “boerderijachtige woningen”, ruimtelijke indeling is goed: genoeg ruimte met groen en om te kunnen bewegen. De buurt wordt ook wel “het oude dorp” genoemd.

Eemnes-Dorp, gelegen in het hart van Eemnes, is een sfeervolle buurt die doordrenkt is van geschiedenis en karakter. Het is het meest levendige deel van de gemeente, waar de lokale bevolking en bezoekers samenkomen om te genieten van de gezellige sfeer en de diverse voorzieningen.

Het historische centrum van Eemnes-Dorp wordt gekenmerkt door prachtige oude gebouwen en charmante geplaveide straatjes. Je vindt er pittoreske huizen, winkels, restaurants en cafés die een warme en gastvrije ambiance uitstralen. Het behoud van de traditionele architectuur geeft de buurt een authentieke uitstraling en nodigt uit tot een ontspannen wandeling door de straten.

Het winkelgebied in Eemnes-Dorp is de ontmoetingsplek voor zowel inwoners als bezoekers. Hier kun je genieten van een kopje koffie op een terrasje, lokale specialiteiten proeven of gewoon de levendige sfeer absorberen. Regelmatig worden er markten en evenementen georganiseerd, waardoor het plein een bruisende plek is waar mensen samenkomen.

Naast de gezelligheid en levendigheid biedt Eemnes-Dorp ook diverse winkels, variërend van boetiekjes tot supermarkten, waar je terecht kunt voor al je dagelijkse boodschappen. 

De buurt is bereikbaar vanaf twee kanten: vanaf Laren en vanaf Baarn. Met de auto volg je gewoon de doorgaande weg en kom je binnen 5 minuten uit in deze buurt. Eemnes heeft geen treinstation, wel een busnetwerk met de omgeving.

In beeld: Eemnes-Dorp

Cijfers en afstanden: Eemnes-Dorp

Inwoners: 525

0-14 jaar
16%
15-24 jaar
6%
25-44 jaar
16%
45-64 jaar
25%
65+ jaar
37%

Huishoudens: 255

eenpersoons
39%
met kinderen
25%
zonder kinderen
37%

Afkomst

autochtoon
87%
westerse migratie
9%
overige migratie
5%

Koop/huur

koop
70%
huur
29%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

3/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

2/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

4/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

3/5

Op de kaart: Eemnes-Dorp

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: