Wonen in Eemnes

Eempolder

Eempolder

De Eempolder is een uitgestrekt groen gebied ten westen van het dorp Eemnes. Met voornamelijk (woon)boerderijen is het een agrarische omgeving.

Landelijk

Buurttype

0 %
Koopwoningen
0 %
met kinderen
0 %
45-64 jaar

Wonen in Eempolder

De Eempolder is een schilderachtige landelijke buurt gelegen in Eemnes. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte groene landschap met weidse weilanden, meanderende rivieren en charmante boerderijen. Het straalt een authentieke landelijke charme uit en biedt een vredige omgeving voor natuurliefhebbers en buitenliefhebbers.

De natuurlijke schoonheid van de Eempolder is opmerkelijk, met de rivier de Eem die door het gebied stroomt en groene dijken die het omringen. Het is een belangrijk wetlandgebied en een thuis voor diverse vogelsoorten, wat het aantrekkelijk maakt voor vogelaars en natuurfotografen.

De Eempolder biedt verschillende recreatiemogelijkheden in de natuur, zoals wandel- en fietspaden die het gebied doorkruisen. Langs de oevers van de rivier de Eem kunnen mensen genieten van activiteiten zoals vissen en kanoën.

De geschiedenis van de Eempolder gaat terug tot de Middeleeuwen, met historische dijken en sluizen die getuigen van eeuwenlang waterbeheer en strijd tegen overstromingen in Nederland.

Een opvallend kenmerk van de Eempolder is de serene rust die er heerst, waardoor het een ideale ontsnapping is aan de drukte van het stadsleven. Het is een plek waar men kan ontspannen en genieten van de rust en stilte te midden van de natuurlijke pracht.

De Eempolder in Eemnes is een betoverende plek waar natuurlijke schoonheid en historische erfgoed samenkomen. Het biedt een toevluchtsoord van rust en een ideale bestemming voor wie op zoek is naar een vleugje plattelandsleven in Nederland.

In beeld: Eempolder

Cijfers en afstanden: Eempolder

Inwoners: 130

0-14 jaar
23%
15-24 jaar
19%
25-44 jaar
12%
45-64 jaar
35%
65+ jaar
7%

Huishoudens: 40

eenpersoons
25%
met kinderen
62.5%
zonder kinderen
13%

Afkomst

autochtoon
96%
westerse migratie
5%
overige migratie
0%

Koop/huur

koop
89%
huur
11%

Bereikbaarheid

Meetpunt = middelpunt buurt tot middelpunt bestemming

Voorzieningen

WINKELAANBOD

De mate van gemêleerd winkelaanbod in de buurt of nabije omgeving.

0/5

HORECA

Aanwezigheid van restaurants, kroegen en terrassen in de buurt of nabije omgeving.

0/5

GROEN & NATUUR

Kwaliteit van groen en natuur in de buurt of nabije omgeving.

5/5

RUST & RUIMTE

De mate van ruimte en weinig hinder van verkeer, geluid en stank.

4/5

Op de kaart: Eempolder

Even buurten

Breder in de omgeving kijken?

Niet de buurt die je zoekt? Kijk eens naar deze omliggende buurten: