Omgeving

Eemnes voor gezinnen: Een kindvriendelijke bestemming vol avontuur

Welkom in Eemnes, een kindvriendelijke bestemming vol avontuur! Deze charmante stad biedt een scala aan activiteiten en attracties die speciaal zijn ontworpen om gezinnen te vermaken en te betoveren. Of je nu op zoek bent naar spannende avonturen in de natuur, educatieve en interactieve ervaringen of gewoon quality time met het gezin, Eemnes (en omgeving) heeft het allemaal. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs enkele van de meest opwindende en gezinsvriendelijke activiteiten in Eemnes. Bereid je voor op eindeloos plezier en onvergetelijke herinneringen terwijl we de avonturen van Eemnes verkennen!

De natuurlijke IJsbaan

Leuk voor de wintermaanden wanneer het vriest! Eemnesser IJsclub ‘De Vaart’ is een vereniging met als doel het verwezenlijken van een natuurijsbaan en het organiseren van activiteiten rondom de schaatssport en het ijsvermaak. Ook worden erg schaatslessen gegeven.
IJsclub De Vaart

De ijsbaan in de zomer

Natuurspeeltuin

Voor kinderen die van buitenavonturen houden, is deze Natuurspeeltuin in Eemnes de place to be. Dit natuurlijke speelterrein biedt kinderen de mogelijkheid om te klimmen, klauteren, balanceren en ontdekken in een veilige en uitdagende omgeving. Laat hun verbeelding de vrije loop terwijl ze genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. Gelegen in de Zuidbuurt.

Huis van Eemnes

In nauwe samenwerking met Eemnessers, lokale verenigingen, bedrijven, maatschappelijke en welzijnsorganisaties, en de gemeente, streeft het Huis van Eemnes ernaar om een plek te creëren waar de inwoners van Eemnes kunnen samenkomen en zich welkom voelen. Deze plek is bedoeld voor alle individuen in onze samenleving, waar men kan bijdragen of hulp kan ontvangen. Het is een plek waar men energie kan uiten of juist kan opdoen. Het Huis van Eemnes is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de Stichting Huis van Eemnes en Bibliotheek Eemnes en is de plek waar heel veel activiteiten samenkomen, denk hierbij aan: Workshops, lezingen, voorstellingen, filmavonden, muziekcafé’s, shows, themaochtenden en sportactiviteiten. Bekijk de activiteiten hier.

Skatebaan Eemnes

Het idee was om een skatebaan te creëren waar jongeren buiten kunnen genieten. Deze skatebaan is een veilige en leuke ruimte voor jongeren om hun skateboard- en skateskills te oefenen. Er is gestreefd om een plek te creëren waar jongeren zich kunnen uiten, hun energie kunnen kwijtraken en zich kunnen verbinden met andere skateliefhebbers. Het is een ontmoetingsplek waar jongeren zich welkom voelen en kunnen genieten van hun passie voor skaten in de buitenlucht. De skatebaan ligt voor het Huis van Eemnes.

Deze attracties net buiten Eemnes zijn ook een bezoek waard

Speelpark Oud Valkeveen

Betreed een wereld vol plezier en verbeelding in Speelpark Oud Valkeveen. Dit prachtige speelpark biedt een scala aan attracties, waaronder speeltuinen, glijbanen, trampolines en zelfs een piratenschip. Kinderen kunnen zich uitleven terwijl ze deelnemen aan spannende activiteiten en genieten van het buitenleven.

Nederlandse Vestingmuseum in Naarden

Breng een bezoek aan het Vestingmuseum in Naarden, Nederland. Dit unieke museum neemt je mee terug in de tijd naar de historische vestingstad Naarden. Ontdek de fascinerende geschiedenis van de vesting en leer over de strategieën en verdedigingswerken die werden gebruikt om de stad te beschermen. Het museum biedt een meeslepende ervaring met interactieve tentoonstellingen, authentieke artefacten en informatieve displays. Verken de vestingwallen, bezoek de kazematten en bewonder het prachtige uitzicht over de omgeving. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in militaire architectuur, het Vestingmuseum in Naarden is absoluut een bezoek waard.

En nog zoveel meer…