Omgeving

De jachthavens van Eemnes

De jachthavens van Eemnes, gelegen aan de schilderachtige Eem, vormen een idyllische bestemming voor liefhebbers van watersport en natuurliefhebbers. Met een serene ambiance en een scala aan voorzieningen, bieden deze jachthavens een perfecte uitvalsbasis om te genieten van het prachtige Nederlandse landschap terwijl je ontspant op het water. Of je nu een ervaren zeiler bent of gewoon op zoek bent naar een rustige plek om te genieten van de rust en stilte, de jachthavens van Eemnes zijn een verborgen juweeltje dat je zeker moet ontdekken.

Hier zijn de drie belangrijkste jachthavens in Eemnes:

Jachthaven Kroeze

Langs de kalme wateren van de rivier de Eem, bevindt zich Jachthaven Kroeze. Deze betoverende locatie midden in de natuur biedt een oase van rust, terwijl het gezellige centrum van Baarn slechts 3 kilometer verwijderd is. Het centrum van Eemnes is hiervan een ruime 5 kilometer verwijdert.

Door de centrale ligging van Jachthaven Kroeze ben je met de boot in slechts 35 minuten op het Eemmeer. Van daaruit zijn diverse prachtige bestemmingen gemakkelijk bereikbaar, waaronder de sfeervolle vissersdorpen Spakenburg en Huizen, maar ook iets verder Naarden en het idyllische Muiderberg.

Adres: Eemweg 112, 3755 LD Eemnes
https://jachthavenkroeze.nl/

Jachthaven ’t Raboes

Jachthaven ’t Raboes bevindt zich te midden van de weidse Eemnesser polder, omringd door water en groen. Deze jachthaven is de ideale bestemming voor ware natuurliefhebbers en watersportfanaten. Gelegen in een stiltegebied waar zeldzame vogels hun broedplaats hebben, staat Jachthaven ’t Raboes garant voor een omgeving waar natuurbehoud, milieubewustzijn en sereniteit hoog in het vaandel worden gedragen.

Vanuit deze haven ben je met je boot direct verbonden met het Eemmeer, een betoverend en rustig vaarwater dat toegang biedt tot het Markermeer en de andere aangrenzende randmeren.

De jachthaven biedt comfortabele ligplaatsen met een prachtig uitzicht over het omliggende polderlandschap, waardoor het een werkelijk unieke plek is voor rustzoekende watersporters.

Voor ligplaatshouders met een elektrische boot bieden ze de kosteloze optie om op te laden, waarbij de energie afkomstig is van onze hun eigen zonnepanelen.

Gedurende het vaarseizoen kan je ook overwegen om een elektrische sloep of zeilboot te huren voor een ontspannen tocht over de Eem en de omliggende randmeren. Een ideale manier om de prachtige omgeving te verkennen.

De jachthaven is een 7 kilometer verwijdert van het centrum van Eemnes.

Adres: Raboes 1, 3755 NR Eemnes
https://www.raboes.nl/

Jachthaven Fransen

Jachthaven Fransen is een knusse familiehaven, direct aan de oever van de Eem gelegen. Vanuit deze haven kunt u na een betoverende tocht door het prachtige landschap van de Eempolder de Randmeren bereiken.

Tijdens het winterseizoen kan je je schip op hun volledig verharde terrein stallen, hetzij op bokken die door de haven worden verhuurd, hetzij op eigen trailer of bok. Deze moet echter wel geschikt zijn voor de craddle wagen. Jouw boot wordt met behulp van een mobiele kraan uit het water getakeld, waarna het onderwaterschip grondig wordt gereinigd boven een speciaal daarvoor bestemde afspuitplaats. Vervolgens wordt het schip zorgvuldig op een geschikte bok geplaatst en met bok en al met behulp van een craddle wagen naar de overeengekomen stallingsplaats vervoerd.

Een overdekte binnenstalling behoort ook tot de mogelijkheden!

Adres: Eemweg 76, 3755 LD Eemnes
http://www.jachthaven-fransen.nl/

Elke jachthaven in Eemnes heeft zijn eigen unieke kenmerken en biedt watersporters de gelegenheid om te genieten van de rustige wateren en het prachtige landschap van dit deel van Nederland. Of je nu een ervaren zeiler bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen dagje aan het water, deze jachthavens hebben voor jou de mogelijkheden.